Fri. Oct 18th, 2024

Használatba vehetik az új sporttermet a szilágybagosiak

A szilágybagosiak régi óhaja, álma vált valóra a hétvégén, átadták a nemrég elkészült új sporttermet. A létesítmény kiszolgálja a sportolni vágyók igényeit és kulturális eseményeknek is helyet biztosít a jövőben.

Az avatáson Bernáth István polgármester elmondta, amikor a sportteremre megjelent a pályázati kiírás, igyekeztek minden feltételt biztosítani, és időben benyújtani a szükséges iratokat, hogy a pályázat csakis nyertes lehessen, mert a településen nagy volt az igény a fedett sportlétesítményre, ugyanis az iskolának nem volt sportterme. A bagosi iskola diákjai évtizedek óta részt vesznek a Berettyó-kupán, viszont helyhiány miatt sokszor kedvezőtlen körülmények között gyakoroltak. Végre elmondható, hogy korszerű épületben edzhetnek a fiatalok.

„A teremben lehetőség van kézilabdázni, kosárlabdázni, röplabdázni és különféle tornagyakorlatokat végezni. A tornatermen kívül az épületben öltözők, mosdók, illemhelyiségek, zuhanyzók vannak, valamint ruhatár és szertár. Az építkezés 2022-ben kezdődött és 2024 októberében fejeződött be. A teljes beruházás értéke 2 400 000 lej, amelyet a fejlesztési minisztérium teljes egészében finanszírozott. Emellé társul az önkormányzat hozzájárulása, körülbelül 800 000 lej, amely a telekvásárlást, támfalépítést, a terep és az udvarrendezést fedezte. A megvalósításért külön köszönet jár az RMDSZ Szilágy megyei vezetőségének, valamint Cseke Attila volt fejlesztési miniszternek és csapatának, akik abban az időben a minisztériumban dolgoztak” – fogalmazott a polgármester. A községvezető azt kívánta, hogy a létesítmény ne csak egy épület legyen, hanem egy olyan közösségi tér is, ahol mindenki jól érzi magát.

További részleteket a https://maszol.ro/belfold/Atadtak-az-uj-sporttermet-Szilagybagoson oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.