Thu. Sep 19th, 2024

Álláskeresést ösztönző juttatás

A Szilágy Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség pénzbeli ösztönzőt kínál azoknak a munkanélkülieknek, akik munkanélküli segélyben részesülnek, és a munkanélküli segély lejárta előtt munkát vállalnak.

Azok a munkanélküli segélyben részesülő munkanélküliek, akik teljes munkaidőben munkát vállalnak, havonta a munkanélküli segély összegének 30%-át kitevő összeget kapnak annak az időszaknak a végéig, amelyre jogosultak voltak a munkanélküli segélyre. Ezt az intézkedést a munkanélküli biztosítási rendszerről és a foglalkoztatás ösztönzéséről szóló 76/2002. sz. törvény rendelkezései támogatják, a Szilágy megyei AJOFM pedig a szolgáltatások és a pénzügyi támogatás széles körét kínálja, hogy megkönnyítse a munkaerőpiacra való belépést az ügynökség nyilvántartásában szereplő személyek számára.

Az ANOFM által kínált intézkedésekről, arról, hogy a munkanélküliek hogyan élhetnek ezekkel a lehetőségekkel, valamint további információkat a www.anofm.ro weboldalon találnak, vagy érdeklődhetnek a Szilágy megyei AJOFM zilahi székhelyén, a T.Vladimirescu utca 8. szám, P40 tömbház földszintjén.