Thu. Sep 19th, 2024

Búzaösszeöntő ünnepség Szilágybagoson

Búzaösszeöntő ünnepséget tartottak augusztus 3-án, szombaton a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében Szilágybagoson.

A Szilágyságban ötödik alkalommal rendezték meg az adománygyűjtő kezdeményezést az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete, a Szilágy Megyei Magyar Gazdák Egyesülete és a falugazdászok összefogásának, valamint a nagylelkű gazdák támogatásának köszönhetően.

A Magyarok Kenyere program, a gazdák által felajánlott búza összeöntése az összetartozás, az egy kenyéren osztozás, ezen keresztül pedig a nélkülöző nemzettársainkkal való szolidaritás jelképe. A nagysikerű program célja a gyermekotthonokban élők megsegítése – fogalmazott Szoboszlai Attila, a Szilágy Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke.

A zsoboki Bethesda Gyermekotthonnak ajánlották fel a Szilágy megyei gazdák adományát, ahol Ruzsa Erzsébet, az intézmény igazgatója szerint több mint 1 évre elegendő ételhez jutottak ezáltal.

A szombati rendezvényen beszédet mondott Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének elnöke, Szoboszlai Attila, a Szilágy Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke és Sütő Attila falugazdász, agrárszakértő.

Jelen voltak a szilágysági magyar polgármesterek, alpolgármesterek, valamint képviseltették magukat azok is, akik hozzájárultak a nagyszámú búza és pénzadományhoz.

Seres Dénes parlamenti képviselő szerint már nem csak egy sikeres programról beszélünk, hanem a magyar összetartozás ragyogó jelképéről is.

Az esemény lezártával továbbra is lehetőség van az adakozásra: mind anyagi, mind búza vagy egyéb zöldség illetve gyömölcsféléket nagy szeretettel fogadnak!

Nagy Norbert