Fri. Oct 18th, 2024

Felhívás a Magyarok Kenyere programhoz

Az idén is útjára indul a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” adománygyűjtő kezdeményezés, mely a magyar nemzet összefogásának a jelképe. Ennek keretében Magyarországon és az anyaország határain kívüli magyarlakta régiókból gazdák százai ajánlanak fel búzát nehéz sorsú gyermekeket és rászorulókat segítő szervezeteknek.
Szilágy megyében ötödik alkalommal rendezik meg a búzaösszeöntő ünnepséget. Az RMDSZ Szilágy megyei szervezete, a Partiumi Falugazdász Hálózat, a Magyar Gazdák Egyesülete és a falugazdászok ezúttal is összefogtak, és arra kérik a gazdákat valamint a jó szándékú adakozókat, hogy búzával vagy anyagi támogatással járuljanak hozzá a kezdeményezés sikeréhez.

Idén az adományokat az önkormányzatok segítségével a falugazdászok gyűjtik össze a polgármesteri hivataloknál. Ezen a héten (július 15-21) Kárászteleken, Kémeren, Sarmaságon, Ballán, Szilágysámsonban és Haraklányban, a jövő héten (július 22-28) Szilágynagyfalu és körzetében, Kraszna és körzetében, július 29-augusztus 4 között a Tövisháton adhatják le a felajánlott búzát.

A nagysikerű program célja a gyermekotthonokban élők megsegítése, ezért „nyissuk meg a magtárainkat és a szívünket!” – fogalmazott Szoboszlai Attila, a Szilágy Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke.