Fri. Oct 18th, 2024

Szárnyak nélkül is repülni

Március – május folyamán olyan pszichoedukatív programsorozatot kínáltunk a zsoboki pedagógusoknak, nevelőknek, mely megfelelő alapul szolgálhat a hátrányos helyzetű gyermekek nevelésének kihívásaival szemben, ugyanakkor prevenciós eljárást képez a személyes és szakmai kiégés elkerüléséhez.

A projekt során interaktív előadások segítették felismerni a kihívásokkal teli mindennapokat, néhány olyan eseményt, mely újra hitet ad, mely szárnyakat növeszt, ami még mindig meggyőz, hogy mégis érdemes e nevelői tevékenységet folytatni. Nevelőnek lenni nem csak érdemes, de fontos elhivatás is. Aki nevel, jövőt s világot teremt. A nevelő saját lelki tárházából aknázza ki a tudást, az erőt, ami alapul szolgál a jövő generációjának formálásához. Ahhoz, hogy önmagából valaki adni tudjon, töltődnie kell. A „Szárnyak nélkül is repülni” című programsorozat ezt a tárházat próbálta táplálni, felfrissíteni, gazdagítani. 

Az élménypedagógia alapú önismereti alkalmak, illetve a művészetterápiás tevékenységek során a nevelők pedagógiai és életvezetési stratégiákkal ismerkedhettek mentális egészségük, lelki töltődésük érdekében.

A projekt megvalósulásához nyújtott anyagi támogatásért köszönetünket fejezzük ki az RMDSZ Nőszervezetnek, aki bizalmat szavazva nekünk támogatásával lehetővé tette, hogy megerősödhessünk nevelői elhivatásunkban, női identitásunkban.

Gál-Iankó Katalin, magyartanár

Hadnagy Dalma, gyógypedagógus