Fri. Oct 18th, 2024

Anyák napi műsor – Megható pillanatok és felejthetetlen élmények a Mihai Eminescu Általános Iskolában

2024. május 23-án iskolánk ünnepi díszbe öltözött, hogy méltóképpen köszöntse az édesanyákat és nagymamákat anyák napja alkalmából. Érkeztek az édesanyák, nagymamák a szépen feldíszített díszterembe, ahol már minden készen állt a meghitt és szívbemarkoló műsorhoz.

A gyerekek gondosan készültek az eseményre, és a kislányok, kisfiúk gyönyörű népviseletekben jelentek meg, ami még különlegesebbé tette a napot.

Az ünnepséget Béczi Csilla aligazgatónő köszöntő beszéde nyitotta meg, amelyben meleg szavakkal üdvözölte az egybegyűlteket és hangsúlyozta az anyák és nagymamák áldozatos szeretetének fontosságát.

A műsor furulyajátékkal indult a III.D osztály előadásában, ami kellemes alaphangot adott a további programoknak.

Ezt követően az előkészítő D osztály népi gyermekjátékokból álló összeállítása következett, amely vidám és nosztalgikus pillanatokat szerzett a közönségnek. A műsor közös népdalénekléssel folytatódott, ahol az előkészítős kisdiákok és másodikos társaik három népdalból álló népdalcsokrot adtak elő, ami mélyen megérintette a jelenlévőket.

A II.D osztály tanulói megható versekkel és rövid, tréfás jelenetekkel köszöntötték az édesanyákat és nagymamákat.

Különösen nagy sikert aratott „A pletykás asszonyok” című jelenet, amelyet harmadikos diákjaink adtak elő népies öltözetben, a falu életét idéző kellékekkel és csodaszép díszletekkel. A közönség nevetése és tapsa jelezte, mennyire élvezték a produkciót.

Az előadás néptáncokkal folytatódott, ahol először a harmadikos tanulók léptek fel, majd a másodikosok, végül a legkisebbek mutatták be tánclépéseiket. A gyerekek teljesítménye lenyűgözte a közönséget, és ezúton szeretnénk megköszönni felkészítőiknek, Elekes Bianka-Evelynnek és Seres Rebeka-Rozáliának a fáradságos munkát, amelyet a gyerekek felkészítése és előadása során végeztek.

A műsor egy szívbemarkoló meglepetéssel zárult: a tanító nénik a három osztály közös anya-gyerek fotóiból álló látványos, kellemes zenei aláfestéssel ellátott videó-slideshow-t vetítettek le. Ez a megható pillanat mindenkit mélyen megérintett, hiszen a képek és a zene harmóniája tökéletes lezárása volt az ünnepi műsornak.

Az édesanyákat még egy utolsó, különleges meglepetés várta: egy-egy gyönyörű virágcserép, amit minden gyerek személyesen adott át az anyukájának. Szem nem maradt szárazon, és mindenki meghatódva, élményekkel teli tarsollyal tért haza otthonába.

Ez az anyák napi műsor ismét bebizonyította, hogy a legértékesebb ajándék a közösen töltött idő és a szeretetteljes pillanatok. Isten áldja és óvja az édesanyákat!

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett és hozzájárult ehhez a felejthetetlen ünnephez, különösen diákjaink felkészítőinek: Béczi Csilla aligazgatónőnek, valamint Botka Ildikó, Sólyom Andrea-Zsuzsa és Nagy Beáta-Tímea tanító néniknek!

Botka Ildikó tanítónő

Mihai Eminescu Általános Iskola, Zilah