Fri. Oct 18th, 2024

Szilágyság: Felavatták az új magyargoroszlói óvodát

Új óvoda épült a régi helyére, az általános iskola szomszédságában, a szilágysági Magyargoroszlón. Örömünnep volt ez a helybéliek számára, mert ősztől modern épületben tanulhatnak a kicsik.

„Hosszú ideje vártuk ezt a napot, régóta készültünk lélekben és tettekben is arra az időre, amikor ebben az új épületben fogadhatjuk a gyermekeket, szülőket, vendégeket” – mondta Ilyés Kinga-Noémi helyi fizika- kémia szakos tanárnő, a magyargoroszlói iskola koordinátora.

Számtalan nehézséget leküzdve, sok-sok viszontagság után hivatalosan is átadták pénteken az új oktatási intézményt. Ahogy a tanárnő fogalmazott, a nap folyamán a gyermekek arcán látni lehetett az örömöt, amikor bekukucskáltak, körülnéztek az új épületben, aztán mosoly jelent meg az arcukon. „Ez egy óvoda, tényleg egy óvoda!” – mondták. Mindnyájan abban bíznak, hogy ősztől beköltözhetnek a gyermekek.

Ilyés Krisztina-Aretta óvónőhöz szólva, Illyés Kinga tanárnő elmondta: az óvodapedagógusi pálya nem csak munka, hanem hivatás, ami kitölti az ember egész életét. A gyermekekkel való együttlét minden nehézség ellenére naponta gyönyörűséges pillanatokat ad. Azt kívánta, hogy az óvodások második otthonuknak érezzék a tanintézetet, ahol megalapozhatják a kiegyensúlyozott, boldog, egészséges és sikeres felnőtt létet.

További részleteket a https://maszol.ro/belfold/Szilagysag-Felavattak-az-uj-magyargoroszloi-ovodat oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.